MedSafetyWeek, 7-13. новембар 2022. - Пријава нежељених реакција на лекове

Лекарска комора Србије у сарадњи са Агенцијом за лекове и медицинска средства Србије и ове године, у недељи 7-13. новембра 2022, спроводи кампању под називом #MedSafetyWeek у циљу подизања свести о значају пријављивања нежељених реакција на лекове.

Фокус овогодишње кампање је на кључној улози свих – здравствених радника, пацијената и њихових старатеља/неговатеља – који пријављују сумње на нежељене реакције и тиме доприносе безбеднијој примени лекова. Агенције за лекове широм света овогодишњом кампањом желе да позову и охрабре грађане и здравствене раднике да пријављују сумње на нежељене реакције на лекове.

Пријављивањем сумњи на нежељене реакције на лекове активно учествујете у откривању нових безбедносних питања и помажете АЛИМС-у да предузме, ако је потребно, одговарајуће активности и мере како би примена лекова била безбеднија за све нас.

Свака пријава здравствених радника, пацијената или њихових старатеља/неговатеља, игра кључну улогу у стицању додатних сазнања о користима и ризицима примене лекова у свакодневној пракси и омогућава предузимање одговарајућих активности како би се потенцијални ризици смањили.

Пријављивањем сумњи на нежељене реакције на лекове доприносите безбеднијој примени лекова код свих пацијената што може утицати на унапређење праксе прописивања лекова и исхода лечења.

Пријавите АЛИМС-у било коју сумњу на нежељене реакције на лекове.

То можете учинити путем АЛИМС-ове онлајн платформе или образаца за пријаву нежељених реакција (обрасце и информације о начинима њиховог слања можете пронаћи овде).


Контакт
 • Адреса
  Краљице Наталије 1/3
  Београд, Србија
 • Радно време
  8:00-16:00 (радним данима)
 • Е-пошта
  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 • Телефон