САОПШТЕЊЕ ДИРЕКТОРКЕ ЛЕКАРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ ПОВОДОМ СЕДНИЦЕ ОДБОРА ЗА ЗДРАВЉЕ И ПОРОДИЦУ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

четвртак, 30 април 2009

Дана 15.04. директорка Лекарске коморе Србије прим. др. сци. мед. Татјана Радосављевић и правни заступник Лекарске коморе Србије адвокат Дејан Д Бабић присуствовали су седници Одбора за здравље и породицу и детаљно информисали Одбор о предлогу ЛКС за утврђивање неуставности и незаконитости члана 277. Закона о здравственој заштити, који је ЛКС поднела Уставном суду Србије.

Међутим, Одбор за здравље и породицу одбио је да се изјасни о том захтеву већ је донео закључак да стим у вези захтева "да надлежни органи у овој процедури сагласно важећим прописима поступе што хитније и донесу одлуке".

Истовремено, добијене су контрадикторне информације од председника Одбора др Момчилова да је: "Законодавни одбор Скупштине Републике Србије проследио предлог на мишљење Министарству здравља'' и информација помоћнице министра здравља Зорице Павловић ''да је Уставни суд проследио на мишљење Министарству здравља.''

У даљем тексту седнице Одбор за здравље и породицу бавио се појединачним представкама о наводним "проблемима у раду Лекарске коморе и кршењу статута и пословника Лекарске коморе Србије".

Наша очекивања да ће колеге из Одбора за здравље и породицу схватити важност проблема допунског рада за лекарство Србије су нажалост остала неиспуњена. ЛКС ће тражити записник и закључке састанка који ће по добијању путем сајта бити предочени лекарској јавности.

Истовремено, напомињем да ћемо и даље користити средства правне државе и да делимо очекивања 28500 лекара да ће Уставни суд Србије донети своју одлуку сагласно положају која једна таква институција с правом заузима у правосудном систему Републике Србије.

 

Директор Лекарске коморе Србије
Др сц мед Татјана Радосављевић, прим


преузми