Отворена девета Конференција српске медицинске дијаспоре

четвртак, 14 јун 2018

Др Давид Ковачевић из Њу Хејбна у САД-у и др Димитрије Јаковљевић из Хелсинкија у Финској, наши угледни лекари из дијаспоре, постали су нови добровољни чланови Лекарске коморе Србије, свечаним уручењем повеље о добровољном чланству на отварању  девете Конференције српске медицинске дијаспоре, коју Лекарска комора Србије традиционално подржава сваке године. 

Др Милан Динић, директор Лекарске коморе Србије рекао је на свечаном отварању Конференције да Лекарска комора Србије из године у годину има све већи број добровољних чланова, наших колега који су своју каријеру наставили у иностранству.

"Велико ми је задовољство што Лекарска комора Србије већ дужи низ година, заједно са другим институцијама и организацијама помаже овако битан догађај за лекаре Србије. Поред континуиране медицинске едукације која је једна од основних циљева ЛКС, ова конференција је веома значајна и јер повезује наше лекаре са лекарима из иностранства. Међународна сарадња један је од приоритета Лекарске коморе Србије, која је чланица свих светских асоцијација и удружења и надам се да ћемо, заједно са колегама из иностранства и кроз сарадњу са међународним удружењима, успети да унапредимо здравствени систем Србије", рекао је др Динић на свечаности и том приликом се посебно захвалио Принцези Катарини на истрајности и вољи да очува тај значајан догађај за лекарску професију.

Дводневну Конференцију српске медицинске дијаспоре, која се одржава од 14. до 16. јуна 2018. године у хотелу Хајат Риџенси у Београду, отворили су Њ.К.В Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, као покровитељи Конференције, а поред др Милана Динића, на отварању су говорили и проф. Владимир Ђукић, државни секретар у Министарству здравља, проф. др Тања Јовановић, продекан Медицинског факултета Универзитета у Београду, проф. др Весна Гаровић са Маyо клинике из САД-а и проф. др Александар Љубић, члан Краљевског медицинског одбора.

Конференцију Српске медицинске дијаспоре, девету годину за редом, традиционално организује Фондација Њ.К.В Принцезе Катарине и хуманитарна организација Лајфлајн а уз подршку Министарства здравља, Министарства спољних послова, Лекарске коморе Србије, Медицинског факултета Универзитета у Београду и Светске здравствене организације.


Галерија фотографија