Изабрано ново руководство Лекарске коморе Србије

петак, 22 јун 2018

Изабрано ново руководство Лекарске коморе Србије

 

 

Скупштина Лекарске коморе Србије је на седници одржаној 21. јуна 2018. године изабрала будуће руководство Коморе на мандат од четири године. За директора Лекарске коморе Србије једногласно је изабран др Милан Динић, досадашњи директор.

 

 

На тој функцији у Лекарској комори Србије др Динић је био последње две године и свих пет регионалних лекарских комора једногласно је, због резултата које је постигао за то време, предложило његов реизбор, што се догодило први пут у историји Лекарске коморе Србије од њеног оснивања 2006. године. 

 

Др Динић је истакао да је Лекарска комора Србије коначно постала свесна тога колики друштвени капацитет носи са собом, као организација која окупља све лекаре у Србији, али и које су њене обавезе према лекарству и својим члановима. 

 

"У наредном периоду интензивно ћемо радити на развоју још боље сарадње са државним и друштвеним институцијама, активније ћемо ићи у сусрет потребама чланства, ојачати медијско присуство и подићи међународну сарадњу на још виши ниво. Посебну пажњу посветићемо сарадњи са удружењима пацијената, јер лекари и пацијенти морају да стоје на истој страни", рекао је др Динић и додао да је један од најважнијих задатака који предстоји новом руководству да се утврди јасна стратегија Лекарске коморе Србије за наредних десет година, како би се боље дефинисали будући циљеви, улога и место које ЛКС заузима у друштву. 

 

Помоћници директора и у наредном мандату биће мр. сци мед. Ненад Ђоковић из државне праксе и др Миодраг Станић из приватне праксе.  

 

За председницу Скупштине Лекарске коморе Србије изабрана је др Гордана Лучић, а за потредседнике су изабрани др Драган Ђорђевић из државне праксе и прим. др сци. мед. Јадранка Равић из приватне праксе. За председника Управног одбора ЛКС изабран је проф. др Владимир Кљајић.

 

На седници Скупштине Лекарске коморе Србије изабрани су и чланови Надзорног, Управног и Етичког одбора, као и чланови Посебног одбора за међународну сарадњу Лекарске коморе Србије.  


Галерија фотографија